Educational Healthy News

We provide authentic educational and healthy news

Sensory Organs Multiple Choice Questions and Answers for Nurses.

Sensory Organs Multiple Choice Questions and Answers for Nurses.

Sensory Organs Multiple Choice Questions and Answers for Nurses.

 

 

 

 

 

Sensory Organs Multiple Choice Questions and Answers for Nurses.

1. The olfactory nerve is associated with which organ?
A. Eye
B. Ear
C. Nose
D. Tongue

 

 

 

 

Answer: C. Nose

 

 

2. Which of the following organs is responsible for fora sense of balance?
A. Eye
B. Ear
C. Nose
D. Tongue

 

 

 

 

 

 

Answer: B. Ear

 

 

3.The cochlea is a part of which organ?

A. Eye
B. Ear.
C. Nose
D. Tongue

 

 

 

 

 

 

Answer: B Ear

 

4. The retina is part of which organ ?
A. Eye
B. Ear
C. Nose

D. Tongue

 

 

 

 

 

 

Answer: A. Eye

 

 

 

5. Which of the following organs serves as a sensory organ as well as a respiratory organ?
A. Eye
B. Skin
C. Nose
D. Tongue

 

 

 

 

Answer: C. Nose

6. Which of the following organs serves as both sensory and excretory organ?

A. Nose
B. Skin
C. Eye
D. Ear

 

 

 

 

Answer: B. Skin

 

7. Which of the organs serves as an osmoregulatory organ or homeostatic organ ?
A. The nose
B. Eye
C. Ear
D. Skin

 

 

 

 

Answer: D. Skin

 

8. Pinna is part os which organ?
A. Eye
B. Ear
C. Nose
D. Tongue

 

 

 

Answer: B. Ear

 

9. Which of the following organs is responsible for the initiation of carbohydrate digestion?

A. Nose
B. Eye
C. Skin
D. Tongue

 

 

 

 

Answer: D. Tongue

 

10. Which organ is the largest of tbe human body?
A. Heart
B. Liver
C. Intestine
D. Skin

 

 

 

Answer: D. Skin

 

Continue from the video below..

Read also on

https://educationalhealthynews.com/education/kwadwo-nkansah-lilwin-took-over-stonebwoy-eno-and-sarkodie-in-shs-video/

 

About The Author

Join our social media platforms

Join us for regular updates on:

Join WhatsApp or Join Telegram